Hem     Mercedes Me Connect     Service av Mercedes-bilar     Service av Din bil     Bil- och motorverkstaden     Volvo tävlingsmotorer     Motorrenovering     Kontakt

    Galleri

 

Välkommen till motorsportverkstaden!

På motorsportverkstaden arbetar vi med alla inom motorsporten förekommande chassi- och motorbyggen samt prototyptillverkning och teknikutveckling. Vi har en välutrustad mekanisk verkstad för i stort sett alla arbeten inom vårt område. Med vår datoriserade rullande landsväg kan vi analysera och trimma motorers och transmissioners prestanda och verifiera teoretiska beräkningar.

 

I vår bransch är det viktigt att ha kunniga samarbetspartners. Sedan 12 år har vi ett samarbete med välkända tyska HWA (tidigare AMG) och Zakspeed. Med sin långa erfarenhet och sitt stora kontaktnät är dessa ovärderliga rådgivare och ombud för oss. Vi brukar säga att det som inte HWA eller Zakspeed vet är inte värt att veta.


Också hemma i Sverige har vi skickliga samarbetspartners. Låt oss särskilt nämna Dan Andersson en av de ledande Topplocks portnings specialister som har hjälpt oss under många år och fungerar som teknisk hjälp och bollplank när det är nya grejor som ska utvecklas samt Sverker Ottoson på TS i Åstorp.

 

Vårt motto är att "där andra tycker att det är perfekt, där tar vi över och förbättrar".


Vi arbetar med glädje med allt från hembyggen till rena fabriksbilar.


Vi har stor erfarenhet av Mercedes och BMW:s DTM-bilar samt Volvo, Volkswagen, Honda och Ford.

 

Bland våra kunder finns de som sysslar med Banracing - Långlopp - Rally - Rallycross - Historiska

evenemang - Clubrace.

 

I våra specialiteter till motorsportens tjänst ingår bygge, reparation och service av motorer och chassi, bromsar, insug och avgassystem. Vårt program omfattar även dieselmotorer.

 

Vi har särskilda beräkningsprogram och provningsutrustning för konstruktion och bygge av insugningsrör och avgasgrenrör. Erfarenhet från tävlingar bevisar att vår metod får fram maximala prestanda ur motorerna.

 

Telefontid Kl. 9 - 16

Telefon 042-811 77, Epost info@mercedia.se